HTML

hello bello

Most itt vagyunk / We are in: Saigon / Budapest

Friss topikok

Címkék

2009.08.02. 17:15 szereenke

Tüntetés és reptéri móka

Tegnap kb. 600 embert letartoztattak a belvárosban kormány ellenes tüntetés miatt. A maláj "demokrácia" egyik törvénye (ISA, Internal Security Act) értelmében tárgyalás nélkül lehet bebörtönözni bizonyos veszélyes személyeket és közvetlenül a belügyminiszter hatásköre a büntetés időtartamát megszabni.  Állítólag különösen nagy szeretettel alkalmazza ezt a több mint 50 éve hatalmon lévő kormányzó párt az ellenzéki vezetőkkel szemben.
Most egy korábban már bebörtönzött, mindenfélével (pl szodómiával) nyilvánosan megvádolt ellenzéki politikus vezetésével vonultak sok ezren a belvárosba hogy petícót nyújtsanak be a királynak a diktatórikus törvény ellen. A rendőrség keményen oszlatott, könnygázzal, vízágyuval verték szét a békés demonstrációt és kijelentették hogy nem tűrik a politikai izgatást.
A kormánypárt a "terrorizmus" veszélyére hivatkozva védi a törvényt, az ellenzék szerint népszavazást kellene tartani róla, kérdés hogy valójában hány maláj szeretne ilyen módon védve lenni.

Lehet hogy mégsem olyan sikeres ez a demokratikus iszlám diktatúra ami abban a szerepben tetszeleg hogy a világon egyedülálló módon megoldotta az etnikai-faji problémákat és toleráns társadalmat hozott létre, rengeteg állami támogatással igyekszik felemelni a szegényebb rétegeket, stb, stb? Lehet hogy a háttérben tényleg sztálinista módszerekkel írtják a politikai ellenfeleket? Egyáltalán írhatok ilyeneket a blogra vagy ezentúl ott fog állni a fekete autó a házunk előtti sarkon?

Hál istennek legalább a tüntetés idejére van alibim, itthon ültünk és a Rolandékat vártuk Baliról.  A reptér szerint este hétkor leszállt a gépük, 8-ra kellett volna hozzank érkezniük de 11-kor még mindig nem voltak sehol. Végül éjfél előtt nemsokkal megjöttek és kiderült hogy nem a tüntetés zavart be nekik, hanem az Air Asia menetrend szerinti shuttle busza tévedt el a sötét maláj éjszakában. Állítólag úttalan utakon és fekvőrendőrőkön átgázolva kavargott ismeretlen tájakon, többórás hurkot csinált, sikátorokban forgolódott, és mikor visszatért a kiindulási helyre még az először KL-be jövő utasoknak is derengeni kezdett hogy nem a város van ilyen messze a reptértől. (Egyébként most hogy belegondolok, nem is lenne hülyeség sietős turistáknak azonnali buszos városnézést tartani, reptérről busszal körutazás, majd vissza reptér és mar mehetnek is haza...)

Ezek voltak a tegnapi friss hírek a maláj szupersztrádáról, ha nem téved el a pilóta, pénteken már élőben folytatjuk!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobello.blog.hu/api/trackback/id/tr111283450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása